Ostorházi Mártonnak négy év alkalmazotti lét után jött meg a bátorsága ahhoz, hogy vállalkozásba fogjon és modern, egyedi bringákat rakjon össze magán- és céges ügyfeleknek. A Kruzbike-nál a cég fiatal kora ellenére zajlik az élet: hónapról hónapra szinte duplázódik értük a kereslet, amit most még Balogh Petya és Fehér Gyula 4-4 milliós befektetése is tetéz.

Április 27-én elindult az RTL Klubon futó üzleti showműsor, a Cápák között második évada, ahol öt befektető pénzéért versenyeznek kezdő (vagy nem kezdő) vállalkozók. A Forbes.hu-n hétről hétre bemutatjuk egy-egy vállalkozó sztoriját: honnan jött az ötlet, mi történt a műsorban és hogyan alakult a deal azóta, hogy nyélbe ütötték. V. rész.

 

„Mindig is arra vágytam, hogy a Forbes készítsen velem egy interjút, de úgy 10 évvel előbb jött, mint vártam.”

Ostorházi Márton 28 éves, kétéves kora óta figyeli ahogy édesapja két testvérével épít és vezet egy sikeres családi vállalkozást, az ő pályaválasztása eleinte mégis más irányt vett. Érden 1991 óta működik a család építőipari cége, az Ostorházi Bevonattechnika. Márton kiskorától kezdve a nagypapája műhelyében fúrt-faragott, aztán a pályaválasztáskor mégis úgy döntött, pénzügy-számvitelt fog tanulni a Corvinus Egyetemen. „Féltem. Azt hittem, ahhoz, hogy az ember vállalkozást vezessen, kell egy érettség, mert nagy tétje van. Pedig apámtól és keresztapámtól rengeteget tanultam arról, hogyan kell és lehet vállalkozni.”

 

Úgy érezte, szüksége van egy 9-től 5-ig tartó kötött munkarend tapasztalatához, hogy egyszer talán eltávolodhasson tőle.

Az alapszak után mesterszakon is pénzügy-számvitelt tanult, majd a legjobb helyre ment a kötöttség élményért: egy multihoz. Két évig volt kontroller egy banknál, majd külföldre mozgolódva egy évet töltött Stuttgartban SAP tanácsadóként, majd egy évet dolgozott a budapesti SAP-nál, hogy meggyőződjön arról, amit egyébként is sejtett: „nem tudok 9-től 5-ig gépnél ülni, kell, hogy legyen fizikai, kreatív manifesztuma a munkámnak. ”