Július elején megérkeztek a legújabb közlekedési eszközök a Nemzeti Művelődési Intézet járműparkjába. Az intézet, a környezettudatosság és fenntarthatóság elveit figyelembe véve öt – egyedi színezésű és formavilágú – kerékpárt vásárolt saját munkavállalói és a székházba látogató vendégek számára.

A kerékpárok a Kruz Bike Company start-up cégnél készültek, egyedi megrendelésre. A cég olyan modern, a legteljesebb mértékben a vásárló igényeire szabott, de mégis klasszikus megjelenésű kerékpárokat gyárt, melyek alkalmasak a városi, az országúti és a közúti közlekedésre egyaránt.

 

A Nemzeti Művelődési Intézetnek fontos volt, hogy a Kruz Bike Company csapatának alapvető célja, egyfajta küldetése, hogy minél több ember használjon biciklit, ezzel is elősegítve és érzékenyítve a környezettudatos közlekedést, valamint az egészséges életmód iránti elköteleződést.

 

Intézetünk számára kiemelt jelentőséggel bír a fenntartható fejlődés, a közösségi szemlélet és a hagyományok éltetése, így a praktikusságot is szem előtt tartva, már a lakiteleki új székházba költözéssel egy időben felmerült az igény a kerékpárok mint környezetbarát közlekedési eszközök beszerzésére.

 

Ezen folyamat ért most a végére azzal, hogy – mindenki örömére – megérkeztek és kipróbálásra kerülhettek az új biciklik, melyek remélhetőleg hosszú ideig segítik majd a különböző feladatok hatékony megvalósítását.