Ostorházi Márton, a Kruz Bike Company tulajdonosa egyedi kerékpárflottákat értékesít cégeknek. A fiatal vállalkozó a cégek telephelyei közti mozgást, illetve az alkalmazottak munkába járását kívánja egyedi, emblémázott, egységes színű kerékpárokkal megoldani. A cég kifejezetten ügyel a zöld megoldásokra, minden eladott bicikli után egy fát ültetnek.

8 millió forintért cserébe Ostorházi Márton 8%-os üzletrészt kínált cégéből, amely nem csak legyártja és kezeli a bicikli-flottákat, de szervizeli, karbantartja azokat. A vállalkozás több Cápát is megmozgatott! Fehér Gyula eredeti, újszerű ajánlatára Balogh Péter is rátett egy lapáttal. A Cápák között második évadában először hangzott el opciós ajánlat, visszavásárlási lehetőséggel. A vállalkozót a Cápák marakodása nem zökkentette ki, ellenajánlatot ellenajánlat követett, míg végül közös, befektetés, megállapodás született: Balogh Péter és Fehér Gyula nehezen ugyan, de üzlettársak lettek! 4-4 millió forintért 12-12%-ot kaptak, melyet 2 éven belül a tulajdonos visszafizethet, így a befektetők 6-6%-kal maradnak a cégben. Balogh Levente pedig nem lett befektető, de megrendelő igen: egy 10 bicikliből álló flottát rendelt az adásban!

Ez az átlátható, követhető cégvezetés valódi érték a biciklis piacon. Az interjú során megkérdeztük Marcit többek között a cég szolgáltatásairól, céljairól, motivációkról.

 

kruz bike

 

Kik dolgoznak a KRUZ Bike-nál?

Dolgozom ugye én, illetve van két segítségem, régi barátok, akik a szerelésben segítenek. Stratégiai döntésekben pedig szintén egy régi barát segít, aki jelenleg Svájcban a Google-nél dolgozik.